"Jag lever i en värld av möjligheter

där människor är det viktigaste och mest värdefulla".

Cert, awards och standards

Hej

 

Trevligt att du hittade hit.

 

Eftersom du är här misstänker jag att du kanske är lite nyfiken på mej i min yrkesroll, därför vill jag gärna berätta lite om det här.

 

Vill du sedan dyka ner lite djupare och se vilka jobba jag haft, rekommendationer och annat så hittar du min "CV" lätt på yrkesnätverket LinkedIn.

(Länken som ses nedan tar dig till min profil på LinkedIn)

 

Känn dej välkommen hit och har du frågor så tveka inte att kontakta mej, jag svarar så fort jag bara kan.

 

Mina kontaktuppgifter:

 

Privat e-mail : karlstad@hotmail.com

Privat telefon : +46 70 00 18 83 35

 

Lite mer om mig kanske?

 

Jag är en starkt motiverad och motiverande person med lång och gedigen branscherfarenhet av IT, lång erfarenhet inom informationssäkerhet och IT säkerhetsfrågor.

 

Mina ledarskapserfarenheter kommer bland annat från mina uppdrag som IT-chef för Scana Steel och platschef på ICL i Karlstad i dessa uppdrag hade jag även hade ekonomiansvar.

 

Jag har erfarenheter från förvaltningsetablering enligt förvaltningsmodellen pm3 i vilket jag även är certifierad etablerare av förvaltning.

 

Jag har lång och mycket och god erfarenheter av projektledning då jag bland annat har drivit uppdrag som projektledare, lösningsarkitekt och IT-samordnare för Värmlands samtliga 16 kommuner.

Hur jag tycker om att arbeta. Mina yrkesmässiga preferenser.

 

Jag arbetar gärna i nya projekt, med min förmåga att se saker i stort och gå bortom vad som för närvarande ligger för handen, har jag oftast förmågan att övertyga andra och få dem att engagera sig. Jag är entusiastisk och utåtriktad som person, variation i arbetet motiverar mig. Jag vill ständigt se vilka nyheter som finns och lockas av att komma på nya sätt att angripa utmaningar på.

 

Vad tycker jag är mina styrkor på jobbet?

 

Lite snabbt sammanfattat kan man nog säga att mina styrkor är att jag tycker om att engagera människor, att "uppträda" framför andra och att jag är ansedd som en bra lärare och god kommunikatör.

 

Mina beslut är vanligtvis grundade på väl underbyggt analytiskt tänkande och jag anses vanligen vara skicklig i att komma på bra metoder för problemlösning och har alltid haft förmågan att få mina medarbetare engagerade och att stödja mina projekt.

 

Mina tidigare kollegor har sagts mig tycka att jag har lätt att se helheten och uppskatta att jag självständigt kan utveckla nya lösningsförslag så långt att de kan genomföras framgångsrikt.

 

På mina tidigare arbetsplatser har min förmågor att tänka i nya banor och ta fram nya idéer och lösningsförslag, tillsammans med en förmåga att "få med folk på tåget" värderas högt. Jag har även fått berättat för mig att min förmåga att "ta tag" i saker och kunna ge till och med gamla "surdegar" nytt liv är mycket uppskattat.

 

Själv tror jag kanske att mina största styrkor är att jag älskar att arbeta med människor och att jag ser saker på ett lite annat sätt än andra, att jag kan med lätthet se det ”stora perspektivet”, men även ser "människans perspektiv" och den upplevda verklighet bakom alla stora planer och projekt.

 

Vem är jag som privatperson?

 

Ja det är en stor fråga att svara kortfattat på. Jag brukar beskriva mig själv som "sportig" fembarnsfar, en man i sina bästa år med massor av idéer och positiv energi.

 

I mitt liv är min fru Lena och mina barn utan tvekan det mest värdefulla för mig och det bästa jag har. Mina barn är i kronologisk ordning först Sara som är född 1994, sedan kom Jonatan 1996 och Samuel som är född 2007. I vår familj ingår i högsta grad även Angelina och Cassandra, våra två bonusbarn, som vi är vårdnadshavare för, en född 2001 och en 2014.

 

De största barnen är redan utflyttade men alla vi andra är bosatta på hammarö i Värmland, alldeles nära lillängshamnen om ni någon gång varit här.

 

Jag själv föddes redan 1965, min samlade erfarenhet genom alla dessa år på nacken gör att jag kan säga att jag alltid har uppskattat och haft lätt för att skapa nya kontakter och att komma till tals med andra. Jag tror mig veta att folk litar på mig, men jag förvånas ändå ofta hur många det är som anförtror mig personlig och konfidentiell information ur deras liv.

 

Humor är viktigt för mig. Jag ser ofta, och gärna, livets dråpliga sidor, och gillar att förmedla dessa till andra. Det hjälper mig att skapa informella och öppna relationer med min stora bekantskapskrets.

 

Min stora hobby, om man ska kalla det för hobby, är träning. Jag arbetar, på min fritid, sedan 2003 som instruktör på Actic i Karlstad (tidigare SATS) där jag även är ansvarig, sedan 2018, för kvalitén gällande spinning/cykling på samtliga Actic i Karlstads anläggningar. Att vara instruktör är ett mycket intressant och givande arbete. Det kombinerar mina stora intressen, att träna och att umgås med människor, på underbart sätt.

 

När jag inte tränar älskar jag verkligen att åka motocykel, jag har en ganska stor hoj, en Intruder 1400, men det är ingen racer utan en riktigt glidare som även har lite kräm i sig när det behövs.

 

Men jag "flänger" inte runt hela tiden, fast mina vänner säger att det ibland verkar som jag aldrig sitter still.

 

Även om jag gillar att vara aktiv så tycker jag att det är det skönt att bara sitta med vänner på vår altan, eller bara var tillsammans med min älskade Lena och barnen. Familjen åker hela somrarna iväg med husvagnen och bara vilar, inga måsten och arbete som tar uppmärksamhet, bara familj och sommar.

 

Jag kan även tycka om att gå en golfrunda, även om det nu var länge sedan, (det tar mycket tid att engagera sig i barn och hus). Vi har sagt att när alla barn flyttat ut kanske jag och Lena kommer börja spela tillsammans.

 

Tja, det var lite om mig, jag hoppas det kändes intressant och att kanske vill du veta mer.

 

Med vänlig Hälsning

 

Håkan

 

Mitt motto är:

Ab imo pectore

 

Vilket fritt översatt betyder:

 

from the deepest chest

 

eller

 

"from the bottom of my heart", "with deepest affection", "sincerely"..

 

# Attributed to Julius Caesar.

Några av mina projekt:

Några referenser

Företag jag jobbat på

Det jag "arbetar" med:

Förklaring.

 

Myer-Briggs ENFJ

 

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) är världens mest utprövade personlighetsinventorium. MBTI visar en persons psykologiska preferenser på fyra olika skalor; energi, varseblivning, beslutsfattande och livsstil.

 

De Myers-Briggs personlighetstester jag genomfört, det har blivit några med åren, är ganska överens om att jag är en så ENFJ personlighet.

 

Vad innebär det att vara en ENFJ enligt Myers-Briggs?

 

"ENFJ-profiler baserar sina beslut på sin personliga värdeskala. De använder sin känslofunktion främst i yttervärlden och utstrålar värme och energi. ENFJ--profiler är energiska, entusiastiska och mycket uppmärksamma på andra.

 

ENFJ-personernas genuina intresse kan ofta locka fram och få den mest reserverade människa att bli delaktig. De lyssnar på och stöttar andra, men har också mycket bestämda värderingar och åsikter som de klart uttalar. ENFJ-personer stimuleras av umgänget med andra människor och är socialt kompetenta, men har också ett starkt behov av intima relationer. De lägger ner stor entusiasm och kraft för att skapa och vidmakthålla sådana.

 

ENFJ-personer vill ha ett välorganiserat liv och ogillar tvetydiga relationer eller situationer. Om människors behov kommer i konflikt med tidsplaner eller regler, får de mänskliga behoven komma främst.

 

Andra ser ENFJ-personer i allmänhet som:

  • sociala, personliga, sympatiska, älskvärda
  • uttrycksfulla, lyhörda och övertygande"

 

 

Det mesta stämmer rätt så bra på mig tycker jag, inte allt stämmer men i stora drag, så jag håller nog med om bedömningen.

 

Läs mer om ENFJ här

http://tjohej.se/enfj.html