Jag lever i en värld av möjligheter

där människor är det viktigaste och mest värdefulla.

Hej

 

Vad trevligt att du hittade mig.

 

På den här sidan vill jag gärna berätta lite mer om mig som yrkes person.

 

Min CV hittar du på LinkedIn, länken nedan tar dig dit:

Personligt om mig:

Jag är en starkt motiverad och motiverande person med lång och gedigen branscherfarenhet av IT, lång erfarenhet inom informationssäkerhet och IT säkerhetsfrågor.

 

Mina ledarskapserfarenheter kommer bland annat från mina uppdrag som IT-chef för Scana Steel och platschef på ICL i Karlstad i dessa uppdrag hade jag även hade ekonomiansvar.

 

Jag har erfarenheter från förvaltningsetablering enligt förvaltningsmodellen pm3 i vilket jag även är certifierad etablerare av förvaltning.

 

Jag har mycket och goda erfarenheter av projektledning och har drivit uppdrag som lösningsarkitekt och samordnare för de 16 kommunerna i Värmland.

I mitt senast uppdrag har jag genomfört risk- och sårbarhetsanalyser i projekten identity and access management samt Office 365 för Karlstads kommun. Vi har även tagit fram de "designdokument" som specificerat kravställningarna på lösningarna utifrån de juridiska utlåtanden som kommit från kommunens jurister.

Mina yrkesmässiga preferenser:

Jag arbetar gärna i nya projekt, med min förmåga att se saker i stort och gå bortom vad som för närvarande ligger för handen, har jag oftast förmågan att övertyga andra och få dem att engagera sig. Jag är entusiastisk och utåtriktad som person, variation i arbetet motiverar mig. Jag vill ständigt se vilka nyheter som finns och lockas av att komma på nya sätt att angripa utmaningar på.

 

Mina personliga styrkor:

Ofta värderas min förmåga att ta tag i idéer och ge dem nytt liv, samt min förmåga att skapa resurser och att få folk att stödja mina projekt. Jag tar även gärna fram nya idéer och utvecklar dem så långt att de kan genomföras framgångsrikt. Min största styrka är att jag kan se saker i det ”stora perspektivet”. Jag tycker om att framträda framför andra och är ansedd som en god lärare och kommunikatör. Mina beslut är vanligtvis grundade på väl underbyggt analytiskt tänkande och jag är skicklig i att komma på olika metoder för problemlösning.

 

Jag som privatperson:

Jag är en sportig man född 1965. Min fru och mina barn är självklart det bästa jag har, Sara är född 1994, Jonatan är född 1996 och Samuel är född 2007. Vi är bosatta i Skoghall, alldeles nära lillängshamnen.

 

Jag jobbar på fritiden som ”Studio Cykling Instructor” eller ”spinninginstruktör” som det kallas av de flesta, på SATS i Karlstad. Jag är även instruktör i fittness, kettlebell och träningsvägledare på SATS. Det är ett mycket givande jobb som kombinerar mina intressen att träna och att möta nya människor på underbart sätt.

 

Jag tycker lika mycket om att gå en golfrunda och träna på gymmet, som att åka motorcykl, sitta med några vänner på vår altan, eller ensam med min älskade Lena och barnen.

 

Jag har alltid haft lätt att komma till tals med andra och förvånas ofta hur många det är som anförtror mig personlig och konfidentiell information ur deras liv. Jag kan emellanåt även se livets dråpliga sidor, och förmedla dessa till andra. Det hjälper mig att skapa informella och öppna relationer med min relativt stora bekantskapskrets.

 

 

Myer-Briggs ENFJ

 

De Myers-Briggs personlighetstester jag gått igenom är ganska överens om att jag är en så kallad ENFJ, Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) är världens mest utprövade personlighetsinventorium. MBTI visar en persons psykologiska preferenser på fyra olika skalor; energi, varseblivning, beslutsfattande och livsstil.

 

"ENFJ-profiler baserar sina beslut på sin personliga värdeskala. De använder sin känslofunktion främst i yttervärlden och utstrålar värme och energi. ENFJ--profiler är energiska, entusiastiska och mycket uppmärksamma på andra.

 

Deras genuina intresse kan ofta locka fram och få den mest reserverade människa att bli delaktig. De lyssnar på och stöttar andra, men har också mycket bestämda värderingar och åsikter som de klart uttalar. De stimuleras av umgänget med andra människor och är socialt kompetenta, men har också ett starkt behov av intima relationer. De lägger ner stor entusiasm och kraft för att skapa och vidmakthålla sådana.

 

De vill ha ett välorganiserat liv och ogillar tvetydiga relationer eller situationer. Om människors behov kommer i konflikt med tidsplaner eller regler, får de mänskliga behoven komma främst. Andra ser dem i allmänhet som

  • sociala, personliga, sympatiska, älskvärda
  • uttrycksfulla, lyhörda och övertygande"

 

 

Profilen ENFJ stämmer bra på mig tycker jag, inte allt stämmer men i stora drag så håller jag nog med om bedömningen.

 

Läs mer om ENFJ här

http://tjohej.se/enfj.html

Mina senaste projekt:

Några referenser

Cert, awards och standards

Företag jag jobbat på

Mitt motto

Ab imo pectore

 

 

from the deepest chest

 

Or

 

"from the bottom of my heart", "with deepest affection", "sincerely"..

 

Attributed to Julius Caesar.