Håkan

Vem är Håkan?

 

"Berätta om dig själv." En vanlig, men svår fråga som ofta ställs under en intervjun. Man borde kunna svara på detta utan problem, men i skarpt läge kan det bli svårare.

 

Jag har ofta hört fraser som: "Berätta om dig själv " eller "Ge mig en sammanfattning av din karriär". Här är man sällan ute efter en lång upprapning av mitt CV i kronologisk ordning.

 

Den som intervjuar vill inte höra denna långa upprepning av mitt CV med alla enskilda karriärsteg från examen fram till mitt nuvarande jobb. Denna information känner de ofta redan till från mitt CV.

 

Jag ska istället fokusera på vem jag är och nämna vad jag kan samt försöka presentera det på ett strukturerat sätt.

Vem är du?

När jag får frågan "vem är du?" är det inte helt lätt att svara bara en sak.

Det finns ju så många saker som gör mig till den jag är. En del har jag med mig från att jag föddes. Andra delar påverkas av hur min familj är, hur jag växer upp, vilka jag umgås med och annat som jag varit med om. Alla de här sakerna är delar av min identitet. När jag lär mig och är med om nya saker kan jag förändras.

 

Jag brukar säga att jag är flera olika framtoningar beroende på var jag är. Hemma är jag gosiga superpappan, på jobbet är jag mer strikt och proffessionell och när jag är ensam eller med min fru är jag väldigt privat.

 

Kanske presenterar jag mig med namn och yrke när vi träffas, antagligen berättar jag var jag bor och kanske var jag är uppväxt och, beroende på om jag tror att du känner dem, vilka mina föräldrar är. Men egentligen vill jag börja med något mycket viktigare. Det som ger mig ett större värde än något annat och det jag är mest stolt över är att förknippas med, nämligen min egna familj.

Om mitt proffsiga jag

 

Jag heter Håkan och jag jobbar idag som informationssäkerhetsansvarig för Landstinget i Värmland.

 

Tidigare har jag varit allt från konsult till IT-chef på olika företag.

 

För den somvill veta mer skriver jag ett "personligt brev" och länkar till min CV men skriver även om informationssäkerhet och mina tankar om och runt ämnet.

Om mig privat

 

Ja, det är ju inte så lätt att veta vem den här människan är.

 

Nu kan den som är nyfiken läsa mer om mig genom att klicka på knappen nedanför och den som vill dyka in bloggen kan göra det också. Mycket nöje!

 

Mina intressen

 

Lorem ipsum dolor sit potenti at torquent dui augue nunc.

  • Mattis totam est vulputate
  • Curabitur imper vestibulum
  • Sem pede ut dolor
  • Suspendisse duis nibh sit
  • Laoreet vitae enim odio id

Copyright Fam. Lindström @tjohej.se. All Rights Reserved