PT

Hjobo

Personlig tränare

Håkan Lindström

Alla kan träna

Din personlige tränare

Sidan gäller inte nnu,den är under utveckling och du kan ännu inte börja använda mig som di PT!

Hur många gånger har du känt att;

NU är det dags att komma igång?

 

Men trots att du är taggad och verkligen känner att du vill så rinner det ut i sanden av någon orsak.

 

Känner du igen det?

Visst är det konstigt?

Frågan är...

 

Varför blir det så ?

 

Är det ditt galna arbetsschema på ditt jobb? Eller heltidsarbetet med dina barn?

Kanske är du lite orolig eller rent av rädd för att gå till ett gym?

 

Du är inte ensam att känna så.

 

Det finns alltid och kommer alltid finnas orsaker och "ursäkter" som gör att det liksom inte blir av, du är inte ensam om det jag lovar. Om du visste hur många gånger som jag får höra av människor i min närhet orsaker som att;

 

Tidpunkten är inte rätt ...

Jag kommer att börja imorgon ...

Medlemskapet är för dyrt !?!

o.s.v.

Visst, jag fattar.

 

Gymmet kan vara skrämmande och inte alla tycker om att svettas offentligt, eller hur? Och det är svårt att komma igång av egen kraft.

 

Att träna är kanske inte alltid så lätt, men faktum är att din hälsa är din största rikedom.

 

Att anlita mig och att träna med mig.

Som din PT innebär att jag kommer hjälpa dig att komma igång. Jag kommer lära dej om träning, kost och livsstil och jag kommer vara med dig varje steg på vägen. Din framgång är mitt mål.

 

 

 

Jag tror på att träning ska vara roligt, jag tror inte det går att fortsätta om det inte känns både givande och roligt. Vi tar det steg för steg i din takt, vänjer dig med träningsrutin, kanske vi ändrar ditt förhållande till mat och du lär dig att strategiskt utveckla friska och hållbara vanor.

PT Hjobo

 

Newtons lagar.

Newtons första lag säger att utan kraft kommer inget att hända.

Newtons andra lag säger att en kropp som utsätts för en kraft får en acceleration.

Newtons tredje lag säger att krafter arbetar i par.

Att träna med en personlig tränare.

 

Att träna med en PT är en helt annan sak än att träna själv – du kommer att märka skillnaden i intensitet och effektivitet.

 

Vad det konkret innebär och hur det är att träna med en personlig tränare är olika för alla – det är ju just det “personlig” betyder. PT:n hjälper dig att hitta rätt träning för dig och dina mål, med de förutsättningar just du och din kropp har.

 

Det är min förhoppning att här svara på de frågor du har kring Personlig Träning, men om du vill veta mer är du alltid välkommen att kontakta mig.

 

Vem tränar med en PT?

Alla som vill röra på sig kan ha nytta av att träna med en PT. Jag har kunder som är mellan 14 och 70 år gamla (och spannet är ännu större för vissa av mina kollegor). Jag har kunder som är så pass orörliga och svaga att de har svårt att fungera i vardagen, och jag har kunder som kör två träningspass om dagen. Jag har kunder vars mål är att kunna gå upprätta, kunder som vill förbättra sig på En Svensk Klassiker och kunder som tränar inför Kustbevakningens antagningstester. Så spannet är stort!

 

Måste man vara vältränad redan innan man anlitar en PT?

Detta är kanske en av de vanligaste missuppfattningarna. Nej, det måste man inte! En mycket viktig roll för en PT är att hjälpa igång en otränad kund på ett säkert och effektivt sätt. Att anlita en PT kan hjälpa dig att undvika skador när du vill komma igång, och lägga grunden för en ny långsiktigare och hållbarare livsstil.

 

Är jag garanterad resultat?

Om du följer din PT:s råd och planering har du mycket goda möjligheter att att nå de resultat du strävar efter – du vet att du tränar på bästa sätt för att nå dina mål. I slutänden är det dock du som tränar, detta kan förstås inte PT:n göra åt dig.

 

Jag har tränat i många år. Varför skulle jag behöva anlita en PT?

Det kanske du inte behöver. Men många som har tränat länge har kommit in i rutiner som kanske inte utvecklar kroppen på bästa sätt. Kanske har utvecklingen avstannat eller kanske tryter inspirationen? Då kan en PT hjälpa till med nya övningar och ny planering, eller kanske hitta anledningen till att utvecklingen har avstannat. Att jobba med en PT kan också vara “nästa steg” som behövs för att nå nya och mer utmanande mål.

Mitt kundlöfte:

 

Som din personlige tränare lovar jag att alltid göra mitt yttersta för att motivera och inspirera dig till en roligare och effektivare träning..

.. varje gång!

Mina styrkor som PT och instruktör

Erfarenhet

Mina tidigare svagheter är nu mina styrkor.

Jag har många års erfarenhet, har gjort alla fel, fått alla möjliga skador, blivit äldre, alltid kämpat med min vikt och ätit alla konstiga dieter.

Jag vet hur det är att vara överviktig och otränd, jag vet hur det är att gå ner i vikt och träna massor men ändå inte få muskler utan istället få mer fett. Jag har mått dåligt fysiskt och psykiskt och har blivit räddad av träningen som nu har gett mig ett bra liv både till kropp och själ.

 

Jag har kunskapen

Med de erfarenheterna och med allt jag lärt mig alla dessa år (tillsammans med mina utbildningar som jag har) kan jag med säkerhet säga att jag kan hjälpa dej att undvika många fallropar och verkligen ge dej en träning som är effektiv, positiv och utvecklande. Jag är dessutom en glad människa, jag älskar människor runt omkring mig och mår aldrig så bra som när jag ser att jag kan hjälpa någon annan att nå sina mål.

 

Jag har lärt mig av alla mina misstag och har utbildat mig vidare för att kunna ännu mer.

Nu kan jag hjälpa dej så du ska slippa göra om dem.

Hur tränar man med en PT?

På många olika sätt! Det finns antagligen ett oändligt antal olika sätt att jobba med sin PT. Här beskriver jag (förkortat) hur jag brukar gå tillväga när jag börjar jobba med en ny kund.

 

När man har bestämt sig för att träna tillsammans behöver jag svar på ganska många frågor som handlar om kundens träningsbakgrund, mål och begränsningar. Jag brukar också genomföra ett antal tester för att bilda mig en uppfattning om hur kundens kropp fungerar. När jag har fått dessa svar sätter jag mig ner och planerar träningen, både kortsiktigt och långsiktigt.

 

När förberedelsearbetet är gjort så träffas vi och går igenom planeringen, och om allt ser bra ut och vi är överens så kör vi igång med träningen, vilket första gången (ibland ett par gånger) går ut på att kunden ska lära sig att förstå upplägg och övningar så att dessa kan göras på ett bra och säkert sätt.

 

Efter detta kan man jobba tillsammans på många olika sätt – olika kunder har olika behov och önskemål. Ett vanligt upplägg är att kunden tränar själv några gånger innan det är dags för ett pass tillsammans med PT:n. Ju säkrare kunden är, och ju oftare kunden tränar, desto mer sällan kanske PT:n är med. Ett annat vanligt upplägg är att man har en fast tid i veckan med sin PT, och tränar övriga pass själv. Åter andra tränar bara med sin PT, och är aldrig i gymmet (eller var man nu vill förlägga sin träning) själv.

 

När PT:n är med i gymmet och under träningspasset har PT:n flera viktiga roller; att se till att träningen har rätt intensitet, rätt vila, att övningarna har rätt form, att motivera och att passa. (Att “passa” betyder att PT:n hjälper kunden att få ut det allra sista ur en övning genom att hjälpa till lite, eller att PT:n står nära kunden för att kunna hjälpa till om det skulle bli lite för tungt. Detta är extra bra om övningen är komplex eller om kunden vill utmana sig lite utöver det vanliga.)

 

Att träna med en PT är en helt annan sak än att träna själv – du kommer att märka skillnaden i intensitet och effektivitet. Detta utan att PT:n står bredvid och skriker…

 

Är detta det enda sättet att jobba med en PT på?

Nej, absolut inte. Man kan t.ex. anlita en PT bara för en personlig genomgång av gymmet eller för att få svar på frågor kring sin träning, eller för att få tips på övningar för att stärka upp vissa delar av kroppen. Möjligheterna är många!

 

Vad gör inte en PT?

Det är viktigt att förstå att jag precis som de allra flesta PT:s inte har någon medicinsk utbildning eller bakgrund. Vi är som regel inte naprapater, ortopeder eller läkare. Det innebär att vi inte löser medicinska problem – och det ska vi informera om. Det är visserligen så att vi genom kunskap och erfarenhet ganska ofta vet lite mer om kroppen än de flesta, men om du har en åkomma eller smärta som inte är förklarad (och inte går över på ett par dagar) så bör du söka hjälp hos t.ex. läkare. Det utlåtande som läkaren sedan kommer med kan vara till stor hjälp för PT:n som sedan ska hjälpa dig med träningen.

Denna sida är under konstruktion och därför gäller inga erbjudanden eller annat som presenteras här.

 

Men är du intresserad kan du alltid skicka mig ett mail så återkommer jag när jag lancerar mina tjänster. Mvh Hjovo

Sidan gäller inte nnu,den är under utveckling och du kan ännu inte börja använda mig som di PT!
Sidan gäller inte nnu,den är under utveckling och du kan ännu inte börja använda mig som di PT!
Sidan gäller inte nnu,den är under utveckling och du kan ännu inte börja använda mig som di PT!

Hjobo

Du hittar mig på Actic Färjestad

Norra Infarten 79, 654 65 Karlstad

054-777 15 70

Personlig tränare

Håkan Lindström