Intressen

Mina intressen

 

Mina intressen, eller hobbies ska man nog säga för jag intresserar mig för mycket och att ta upp allt här blir svårt, det tar jag mestadels i min blogg om du vill läsa lite mer.

 

Det jag tycker om att göra är mycket det, med men i huvudsak handlar det om träning, motorcykel och familjen. Ja inte att "göra familjen och motorcyklar" men att göra saker med dem.

 

Jag älskar att träna men tittar ogärna på sport, samma med motorcykel. Familjen är allt från min vardag till mitt äventyr så det kan nog kallas mitt huvudintresse.

Eis quos amo

 

"För de jag älskar"

Familjen

 

 

Människor

 

Människor är fantastiska - folk är inte riktigt kloka.

 

Men alla är de intressanta och de lär mej dagligen nya saker om mig själv och om världen.

Träning

 

Jag har jobbat sedan 2003 som instruktör på

SATS som sedan blev Actic.

Motorcykel

 

Att köra MC är underbart, jag har ägt några

och har just nu för många i garaget.

Intressen - trivia

 

Att ha egna intressen brukar för de flesta vara en viktig del av livet. Ett intresse kan vara allt från att läsa, laga mat, dansa salsa eller pyssla i trädgårdslandet till att gå på yoga, spela dataspel, träna crossfit eller lägga spår för hunden. När man gör saker som man intresserar sig för brukar det kännas meningsfullt, det göra en glad och/eller tillfreds.

 

Varje svensk har i snitt sex intressen och ägnar i snitt 53 minuter om dagen eller 27 timmar i månanden åt sina intressen. Svenskens främsta intressen är vardagliga. I topp ligger musik, litteratur och resande följt av film, mat, TV och dryck.

 

En rapport som Intressekompassen 2015 gjorde och som bygger på en ny TNS Sifo-undersökning där svenskarna uppger sitt allra största intresse, med bara ett möjligt svarsalternativ, så toppas listan av Musik, litteratur och resande som svenskarnas vanligaste intressen. Samtidigt ser intresset för politik ut att öka igen och det politiska intresset har blivit status bland unga. Bakom rapporten står Sveriges ledande tidskriftsförlag.

 

Kvinnor och män

 

Intressen som musik, film och resande delas av stora delar av befolkningen, men våra intressen är till stor del fortfarande väldigt könsstereotypa. Kvinnors största intressen är läsning, resor och blommor. Betydligt fler kvinnor än män ägnar sig åt sömnad, handarbete, pyssel, skönhet, yoga, ridning, mode och stil. Mäns största intressen är dator- och tv-spel, fotboll och golf, och fler män än kvinnor gillar datorer, jakt, fiske, bilar, motorsport, fotboll och dator- och tv-spel.

 

– Intressekompassen visar att våra intressen verkligen är viktiga för oss; för att vi ska må bra, utvecklas och visa vilka vi är. Tidskrifter spelar en stor roll. Undersökningen visar att två av fem svenskar har blivit nyfikna på nya intressen efter att ha läst en tidskrift och en av fem läser tidningar om sina intressen, säger Gith Angelfalk, marknadschef på Aller Media.

 

Svenskarnas vanligaste intressen

 

Lyssna på musik: 38%

Litteratur, läsning och skrivande: 37%

Resa: 36%

Film: 34%

Mat – matlagning och enskilda matvaror: 31%

TV: 30%

Vin, öl och annan dryck: 25%

Korsord och sudoku: 23%

Restaurangbesök: 23%

Blommor och odling: 22%

Hälsa och friskvård: 22%

Bakning: 21%

 

Politiskt intresse har blivit status

 

Intresset för politik ser ut att öka igen efter att ett antal generationer har haft ett relativt lågt intresse för detta. Det politiska intresset anses också medföra status och man sätter det gärna på sitt CV. Män framhåller dock mer ofta sitt intresse för politik, näringsliv och samhälle än kvinnor. Många kvinnor undanhåller sitt intresse för politik. Högst är siffran bland kvinnor över 50 år - 19 procent.


 

– Undersökningen stödjer forskning som visar att det politiska intresset kraftigt ökat bland ungdomar de senaste tio åren. Intressekompassen visar att det är de äldsta och yngsta som är mest politiska intresserade, vilket kan förklaras med att världen varit mest kaotisk under dessa generationers uppväxt, säger Sofia Ulver, docent och forskare i trender och ideologiska förändringar vid Lunds universitet, som arbetat med rapporten.

 

Mer om svenskarnas intressen:

 

Vi lägger i snitt 1 012 kronor i månaden på våra intressen. Män lägger 20 procent mer än kvinnor.

En av tre svenskar vill ha fler intressen.

Tre av fyra svenskar tycker att andra personer blir mer intressanta om de har ett intresse.

En av tre har ändrat sin uppfattning om en person efter att ha fått reda på dennes intresse. 60 procent av dessa har blivit mer positivt inställda, oavsett om de delar intresset eller inte.

Varannan kvinna tycker att gemensamma intressen är viktigt i valet av partner – fyra av tio i hela befolkningen.

En av tio har intressen de undviker att prata om. 25 procent av unga män undviker till exempel att prata om att de är intresserade av dator- och tv-spel och 19 procent av kvinnor över 50 år att de är intresserade av politik, näringsliv och samhälle.

21 procent av svenskarna har blivit nyfikna på nya intressen efter att ha läst en tidskrift.

En av fem svenskar uppger att de läser tidskrifter som en del av sitt intresse.

 

Källa: mynewsdesk.com

Copyright Fam. Lindström @tjohej.se. All Rights Reserved